Dla mnie to nie jest oczywiste. Jeśli było by tak jak piszesz to wszelkie naprawy gwarancyjne musiałbyś wykonywac u dealera u ktorego zakupione było auto, a tak nie jest.
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Ja myślę ze SAP musiało dać zgodę na montaż LPG i utrzymanie gwarancji inaczej wypierali wypierali by się tych samochodów i trzeba by jeździć z samochodami tam gdzie się je kupiło a tak nie jest a wiadomo ze serwisować można gdzie się chce. Czasami dobrze zadzwonić do kilku punktów i zorientować się jaki oni mają punkt widzenia na daną sprawę np na wymianę sprężyn
Komentarz
-
-
Czy któryś z kolegów załatwiał omawianą sprawę czyli wymianę sprężyn w Ganinexe w Katowicach...?? Jeśli tak to nich napisze czy robili jakieś problemy czy załatwili sprawę jak ludzie. Pytam bo mam zamiar jutro do nich zadzwonić umówić się i zgłosić problem. Wiem że w sosnowcu kilku chłoapków wysłali na drzewo , dlatego nie chce do nich jechać.
Dzięki za odpowiedź
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzgRaczej spuszcza Cie na drzewo. Kulturalnie poinformuja Cie ze moga wymienic ale odplatnie. Ale probuj.
[ Dodano: Nie 03 Cze, 12 22:01 ]
Zamieszczone przez krzgRaczej spuszcza Cie na drzewo. Kulturalnie poinformuja Cie ze moga wymienic ale odplatnie. Ale probuj.
[ Dodano: Nie 03 Cze, 12 22:07 ]
Zamieszczone przez marcin1978Ja myślę ze SAP musiało dać zgodę na montaż LPG i utrzymanie gwarancji inaczej wypierali wypierali by się tych samochodów i trzeba by jeździć z samochodami tam gdzie się je kupiło a tak nie jest a wiadomo ze serwisować można gdzie się chce. Czasami dobrze zadzwonić do kilku punktów i zorientować się jaki oni mają punkt widzenia na daną sprawę np na wymianę sprężyn
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886marcin1978 a ty gdzie wymieniałeś springi...???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin1978Zamieszczone przez termit886marcin1978 a ty gdzie wymieniałeś springi...???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin1978Jutro maja mi dać znać ale jak tak piszesz to czarno to widzę, wiec napisze co ustalili i co będą robić
[ Dodano: Pon 04 Cze, 12 23:07 ]
Aha jeszcze jedno Pani u śliwki w Sosnowcu jak dzisiaj dzwoniłem to powiedziała że mieli kilka zgłoszeń i jak narazie udało im się wynegocjować bezpłatną wymianę tylko jednemu klientowi. (bo resztę spuścili do kanału i wogóle nie wysłali zapytania do SAP) takie jest moje odczucie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin1978Potwierdzam, że tak robią moje zapytanie poszło dopiero 1,5 tygodniu :cry: a i tak nie jestem tego pewien
Komentarz
-
-
Czy jestem jedyny któremu fabrycznie założono sprężyny z 1 x biały? Tak mi odczytano oznaczenia w ASO. Na pomiarach wyszło: 368mm (Pb95 pełny, LPG pusty, zapas w bagażniku).
Przeszedłem proces reklamacji poprzez maile do SAP, przyszły już do ASO sprężyny z 1 x biała, 2 x żółta - czyli i tak o stopień miększe niż montowano tu większości? Jestem umówiony na wymianę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hizokuCzy jestem jedyny któremu fabrycznie założono sprężyny z 1 x biały? Tak mi odczytano oznaczenia w ASOSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtas_PoznańZamieszczone przez hizokuCzy jestem jedyny któremu fabrycznie założono sprężyny z 1 x biały? Tak mi odczytano oznaczenia w ASO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtas_PoznańZamieszczone przez hizokuCzy jestem jedyny któremu fabrycznie założono sprężyny z 1 x biały? Tak mi odczytano oznaczenia w ASO
Komentarz
-
-
Dostałem odpowiedz z ASO oczywiście zostałem spuszczony sami wiecie gdzie, SAP odpisało ze podobno jest to cech samochodów z gazem, ciekawe co ASO nabazgrało w tym piśmie. Co wy na to, co radzicie napisać do SAP poza numerem zgłoszenia? Może najpierw pisemnie do ASO żeby mi napisali to co SAP napisało. Gość twierdzi ze rezerwa gazu 1/2 Pb i koło zapasowe dają takie ugięcie, poprostu żenada.
A i gwarancji nie uznali ehh.
Komentarz
-
Komentarz